fbpx

RÓLUNK SZÓL...

- jöttek, ettek, írtak, forgattak

gofrim-forbes

Forbes 2019. május

„A belgák köztudomásúlag három dolgot adtak az emberiségnek: a csokit, a rósejbnit és a gofrit. Utóbbit vették nagyon komolyan Miskolcon „megszüntetve-megőrizve” a strandemlékek tejszínhabos, mogyorókrémes fílingjét. Ma már odáig merészkednek, hogy simán van kakaós alapvetés is, mindenmentes kivitel és forradalmi módon sós tészta is. A fekete-erdei sonkás, zöldfűszeres, rukkolás, balzsamecetes kombó valószínűleg hasonló riadalmat keltene, mint az első NDK-s balatoni turista, aki baracklekvárral kérte a lángost.”

Minap 2019.01.30.

“Ez milyen gofritészta? Miskolci! A miskolci konyhaművészet csillagai
Eperhab, csoki fagyi, sóskaramella puding, juhtúró, rukkola, zöldfűszeres sajtkrém – csak néhány feltét, melyek közül a Gofrim vendégei összeállíthatják a saját sós, édes, vagy „mentes” gofrijukat. Van itt rákóczi túrós, tiramisu illetve somlói galuska is, de csak és kizárólag gofrisítva (ha egyáltalán létezik ilyen szó). A legfinomabb sütijeink és a kedvenc sós feltéteink gofriágyon elevenednek meg a belváros szívében.”

Link

gofrim-miskolci-naplo

Miskolci napló 2019.02.02.

“Van itt rákóczi túrós, tiramisu, illetve somlói galuska is, de csak és kizárólag gofrisítva (ha egyáltalán létezik ilyen szó). A legfinomabb sütijeink és kedvenc sós feltéteink gofriágyon elevenednek meg a belváros szívében.”

MiNap Online 2019.10.16.

“Elkészült Luxemburg grófjának gofrija. A színház a miskolci gasztronómiát is elérte. Miskolcon létezik egy hely, ahol sós és édes gofrikat kóstolhatnak a gasztrofanok. Ezúttal az étlap egy almás édességgel gazdagodott a színháznak köszönhetően.”

gofrim-luxemburg-gofrija

MiNap Online 2019.10.16.

“A Gofrim étterem csapata a híres luxemburgi almatortából inspirálódott, mely a kis ország leghíresebb édessége, újragondolva így alkották meg a gofrikülönlegességet, mely a Luxemburg gofrija nevet kapta idei operettünk után.”

Link